VILJO NIEMELÄINEN

SSL Finland perustaja, vastaava valmentaja ja fysioterapeutti

Olen toiminut fysioterapeuttina vuodesta 2007. Fysioterapiaopintoni suoritin Turun AMK:ssa. Urheilijan suorituskyvyn parantamiseen ja valmennukseen kouluttauduin Yhdysvalloissa, jonka jälkeen perustin SSL:n Suomeen vuonna 2010.

Erikoisosaamistani on urheilullisen suorituskyvyn kokonaisvaltainen parantaminen, leikkauksen jälkeinen kuntoutus, lasten ja nuorten fyysisen harjoittelun suunnittelu ja toteutus, sekä urheiluvammojen ennaltaehkäisy.

Olen työskennellyt kymmenien kansallisten ja kansainvälisten ammattiurheilijoiden ja useiden eri lajien ammattilaisorganisaatioiden ja joukkueiden kanssa, kuten FC Fulham, AGF Aarhus, Montreal Canadiens, Vancouver Canucks, FC TPS, HC TPS, TuTo. Urheilija referenssejä ovat mm. Saku Koivu, Emmi Peltonen, Alexander Barkov, Susanna Tapani, Titta Keinänen, Marek Plawgo, Eva Wahlström, Teemu Rannikko, Artturi Lehkonen, Makwan Amirkhani, Kaapo Kähkönen. 

 

 MIKKO LARINMAA

Fysioterapeutti & valmentaja

 

Olen erikoistunut tuki-, liikuntaelin- ja urheilufysioterapiaan. Erityisosaamiseen kuuluu mm. alaraajavaivojen (erityisesti lonkka- ja polvi) ja olkapää/hartiarenkaan kuntoutus sekä leikkauksen jälkeinen kuntoutus.

Lisäksi osaamiseen kuuluu rasitus- ja urheiluvammojen kuntoutus ja ennaltaehkäisy (myös lapset ja nuoret).

Kaudella 2018-2019 toimin Suomen U19 salibandymaajoukkueen fysioterapeuttina.

 

JUHO INBERG

Fysioterapeutti & SSL Treeniryhmävastaava

Olen koulutukseltani fysioterapeutti ja toimin tällä hetkellä SSL:n treeniryhmävastaavana.

Mielenkiinnon kohteenani ovat erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia ja ryhmänohjaus yksilöiden tavoitteet ja resurssit huomioiden. Nämä asiat vaikuttavatkin aina taustalla ryhmävalmennuksissani.

Itselläni on pitkä ja monipuolinen tausta urheilun ja treenaamisen parissa. Omakohtaista lajikokemusta minulta löytyy niin voimaharjoittelusta, jalkapallosta kuin salibandystakin.

  

SUVI MÄNTYNIEMI

Fysioterapeutti. OMT-erikoistuva

Fysioterapeutiksi valmistuin vuonna 2009 Tampereella (PIRAMK). Tällä hetkellä teen ortopedisen manuaalisen terapian (OMT) erikoistumiskoulutusta. Mekaanisen terapian osalta olen myös kouluttautunut McKenzie, eli MDT terapeutiksi. 

Tuki- ja liikuntaelin fysioterapian saralla vahvuuksiani on selkäongelmien kuntoutus ja ennaltaehkäisy. Olen perehtynyt myös erityisesti syvien vatsalihasten ja mm. vatsalihasten erkauma-ongelmien hoitoon. 

Mielenkiintoni tällä hetkellä kohdistuu myös erilaisten linjausongelmien korjaamiseen ja pehmytkudoskireyksien vähentämiseen kautta. Faskiakäsittely ja siihen liittyvä liikeharjoittelu kuuluvat myös päivittäiseen työhön. 

Leikkausta edeltävä ja leikkauksen jälkeinen kuntoutus on tullut tutuksi työsḱennellessäni vuosia erikoissairaanhoidossa neurogirurgisella sekä ortopedisellä osastolla. Näistä olen toiminut pisimpään selkäortopedian puolella, ja siksi selkäleikkauksesta kuntoutuminen on minulle myös lähellä sydäntä.

Urheilun parissa olen toiminut mm. Naisten jääkiekkomaajoukkueen mukana vuonna 2019, jolloin saavutimme MM-hopeaa Espoossa pelatussa MM-turnauksessa. Tällä hetkellä toimin jääkiekon parissa U-16 tyttöjen kanssa. Omana lajina oli pitkään golf, jonka piti olla ensimmäinen ammattini. Tämän vuoksi erilaiset ongelmat niin golf swingin aikana kuin myös vartalon käytössä ovat minulle tuttuja. Viimeisimpänä lajina olen ollut mukana Amerikkalaisen jalkapallon parissa. 

SSL:llä teen yksilöfysioterapiaa sekä ryhmävalmennusta painottuen liikkuvuuden pariin.