Urheilufysioterapeutti (sertifioitu)

Jatkokoulutukset:

  • Urheilufysioterapian jatkomoduuli koulutukset mm. Naisten urheilufysioterapiasta sekä Nuorten ja lasten urheilufysioterapiasta
  • Faskiamanipulaatio (Stecco tasot I ja II)
  • Fysiikkavalmennuksen saralla useita erilaisia jatkokoulutuksia

Tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutuksessa erityisiä mielenkiinnon kohteitani ovat alaraajat sekä selkä. Monipuolisen erikoistumiseni pohjalta tavoitteeni on auttaa asiakkaitani kuntoutuksen lisäksi loukkaantumisherkkyyden alentamisessa ja harjoitettavuuden lisäämisessä, lähtötasosta ja iästä riippumatta. Huomioin aina harjoittelussa lajinomaisen ja asiakkaan tarpeen mukaisen biomekaniikan. Täten fyysisen suorituskyvyn harjoituttaminen on aina mahdollisimman optimaalista asiakkaalle.

Faskiamanipulaatio on käymäni fysioterapeutin jatkokoulutus, josta on apua moneen vaivaan. Faskiamanipulaatiossa kehon lihas-/liikeketjuihin perustuva manuaalinen käsittely, jonka tavoitteena on edesauttaa faskiakerrosten liukumista. Ennen käsittelyä tehdään alkukartoitus, sisältäen haastattelun, liiketestit ja palpaatiotestit. Faskian ”liimautuessa” muihin pehmytkudosrakenteisiin, esim. loukkaantumisesta tai leikkauksesta johtuen, faskiakerrosten normaali liukuminen estyy ja syntyy ongelmia. Ongelmat voivat ilmetä esim. voimantuotossa, tasapainossa, liikerajoituksina, tuntohäiriöinä tai kipuna.

Urheilujoukkueet joissa työskentelen tällä hetkellä:

TPS miesten salibandy F-Liiga, fysiikkavalmennus ja joukkueen fysioterapeutti 8/2022-

FBC Loisto naisten salibandy F-liiga, fysiikkavalmennus ja joukkueen fysioterapeutti 12/2020-

Kokemusta eri lajien ja ammattien fysioterapiasta sekä fysiikkavalmennuksesta on kertynyt esimerkiksi seuraavista:

Salibandy, jalkapallo, lentopallo, tanssi (nykytanssi), crossfit, men’s physique, jääkiekko, golf, japanilainen miekkailu, pesäpallo ym., poliisi, lastenhoitaja, sairaanhoitaja, opiskelija, fysioterapeutti, lakimies, yrittäjä, kauppias, eläkeläinen, lentäjä ym.

Olen edelliseltä koulutukseltani liikuntaneuvoja, joten eri urheilulajien perustekniikat ovat hyvin hallussa. Oma harrastustaustani on salibandyn ja jalkapallon saralla.

Ota yhteyttä: joni@sslfinland.fi