SUVI MÄNTYNIEMI

Fysioterapeutti, OMT-erikoistuva

Fysioterapeutiksi valmistuin vuonna 2009 Tampereella (PIRAMK). Tällä hetkellä teen ortopedisen manuaalisen terapian (OMT) erikoistumiskoulutusta. Mekaanisen terapian osalta olen myös kouluttautunut McKenzie, eli MDT terapeutiksi.  

Tuki- ja liikuntaelin fysioterapian saralla vahvuuksiani ovat selkäongelmien kuntoutus ja ennaltaehkäisy. Olen perehtynyt myös erityisesti syvien vatsalihasten ja mm. vatsalihasten erkauma-ongelmien hoitoon. 

Mielenkiintoni tällä hetkellä kohdistuu myös erilaisten linjausongelmien korjaamiseen ja pehmytkudoskireyksien vähentämiseen kautta. Faskiakäsittely ja siihen liittyvä liikeharjoittelu kuuluuvat myös päivittäiseen työhön. 

Leikkausta edeltävä ja leikkauksen jälkeinen kuntoutus on tullut tutuksi työsḱennellessäni vuosia erikoissairaanhoidossa neurogirurgisella sekä ortopedisellä osastolla. Näistä olen toiminut pisimpään selkäortopedian puolella, ja siksi selkäleikkauksesta kuntoutuminen on minulle myös lähellä sydäntä.

Urheilun parissa olen toiminut mm. Naisten jääkiekkomaajoukkueen mukana vuonna 2019, jolloin saavutimme MM-hopeaa Espoossa pelatussa MM-turnauksessa. Tällä hetkellä toimin jääkiekon parissa U-16 tyttöjen kanssa. Omana lajina oli pitkään golf, jonka piti olla ensimmäinen ammattini. Tämän vuoksi erilaiset ongelmat niin golf swingin aikana kuin myös vartalon käytössä ovat minulle tuttuja. Viimeisimpänä lajina olen ollut mukana Amerikkalaisen jalkapallon parissa.