Cope on vuonna 2010 perustettu urheilu- ja suorituskyvyn psykologiaan erikoistunut asiantuntijayritys. SportFocus on Copen aputoiminimi, joka tuottaa Copen monipuoliset palvelut urheilun kentälle. SportFocus on alan tunnettu brändi sekä yksi suurimmista alan yksityisistä toimijoista. Asiakkaina ja yhteistyökumppaneina ovat vuosien varrella olleet niin Olympiakomitea, Paralympiakomitea, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia kuin lukuisat maajoukkueet, lajiliitot ja seurat. Ison osan toimintaa ovat muodostaneet yksilöasiakkaat aina lapsista ja nuorista olympiatason urheilijoihin sekä valmentajiin.

Asiakkainamme voivat olla niin urheilijat, valmentajat, vanhemmat kuin seurojen, lajiliittojen tai vastaavien organisaatioiden toimijat. Meiltä löydät kattavat, laadukkaat ja tutkittuun tietoon perustuvat urheilupsykologian asiantuntijapalvelut, jotka räätälöimme aina asiakkaan tarpeisiin sopiviksi. Asiantuntijamme ovat olleet etulinjassa tuottamassa ja kehittämässä suomalaisen urheilun psykologista osaamista.

 

Palvelut

Psyykkisen valmentajan vastaanotto

Vastaanotolle voit tulla kaikenlaisten tavoitteidesi kanssa, matalalla kynnyksellä ja aivan omana itsenäsi. Urheilupsykologian asiantuntijan vastaanotolla voit harjoittaa tarvittavia psyykkisiä ominaisuuksiasi ja taitojasi. Näitä ovat muun muassa kyky sietää painetta ja pettymyksiä, keskittyminen olennaisiin asioihin, tunnetaidot, virheiden nollaaminen, hyvä valmistautuminen ja virittäytyminen, sinnikkyys pysytellä tehtävien äärellä, kuntoutusprosessin psyykkinen tuki sekä itseluottamus. Tekniikoita, joita kehitetään ovat muun muassa tavoitteiden asettaminen, mielikuvien hyödyntäminen ja itsepuhe.

Psyykkisen valmentajan tehtävänä on auttaa sinua ymmärtämään itseäsi yhä paremmin ja siten kehittämään ja hyödyntämään psyykkisiä taitojasi. Tämä tapahtuu vastaanotolla keskustelujen, kysymysten sekä taitavan kuuntelemisen keinoin. Lisäksi saat käyttöösi erilaisia harjoitteita, joiden avulla itsetuntemuksesi lisääntyy myös tapaamisten välillä. Työskentelyn avulla opit huolehtimaan itsestäsi yhä paremmin, vahvistamaan kokonaisvaltaista hyvinvointiasi sekä suoriutumaan omalla korkealla tasollasi myös paineen alla.

Psyykkinen valmennus on luottamuksellista ja lähtökohtina ovat aina asiakkaan kokonaistilanteen kartoittaminen, yhdessä tehty ja asiakkaan tarpeista kumpuava tavoitteenasettelu sekä työskentelyn suunnitelmallisuus ja arviointi.

Valmentajille tarjoamme työnohjausta yksin, kaksin tai ryhmässä.

 Ryhmämuotoiset prosessit

Työskentelemme tiiviisti ryhmien ja joukkueiden kokonaisvaltaisen valmennuksen tukena. Ryhmäprosesseissa voidaan hyödyntää mm. seuraavia työtapoja:

  1. Psyykkisen valmennuksen asiantuntijan johdolla toteutetut ryhmätapaamiset: Vuorovaikutteisissa ja käytännönläheisissä tapaamisissa käsitellään ja työstetään yhdessä sovittuja teemoja.
  2. Osallistuva asiantuntijuus: Psyykkisen valmennuksen asiantuntija tuo osaamisensa lajivalmentajan johtaman harjoituksen, kilpailun tai pelin yhteyteen. Asiantuntijan tekemät havainnot sekä niiden pohjalta käytävät keskustelut varmistavat psykologisten tekijöiden huomioimista osana arjen valmentautumista.

 Tehokkainta ja vaikuttavinta psyykkinen valmennus on silloin, kun se sisältää vaihtelevasti molempia työskentelytapoja. Prosessit voivat vaihdella kertakäynneistä vuosia kestäviin yhteistyösuhteisiin.

 Valmentaja- ja asiantuntijakoulutukset

Koulutamme urheilun kentän toimijoita psyykkisten taitojen sekä hyvinvoinnin merkityksestä ja kehittämisestä. Räätälöimme koulutuspaketin asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan, ja koulutuksen kesto voi vaihdella yhdestä tunnista aina kokonaisiin koulutuspäiviin tai viikonloppuihin saakka. Tyylimme koulutuksissa on vuorovaikutteinen, osallistava ja käytännönläheinen – oleellista teoriatietoa unohtamatta

Psyykkisen valmennuksen materiaalit - Trainingfocus®

TrainingFocus® on Copen asiantuntijoiden laatima nerokas psyykkisen valmennuksen harjoitepankki. Se on syntynyt asiantuntijoidemme vahvan tieteellisen osaamisen sekä pitkän kokemuksen myötä. Alun perin TrainingFocus® on syntynyt tarpeesta tuoda tutkittua tietoa harjoiteltavaan muotoon suomalaisen urheilukentän käyttöön.

TrainingFocuksen® avulla psyykkisiä taitoja voidaan harjoitella osana muuta työskentelyä helposti ja arkisesti. TrainingFocus® käsittää materiaalia niin sähköisessä muodossa kuin painettuina harjoitevihkoina. Löydät TrainigFocus® -materiaalit verkkokaupastamme osoitteesta www.copeoy.fi